News • 17.03.2022

An immersive garden in a shopping center in Inner Mongolia

CapitaMall Nuohemule Hohhot: from an abandoned mall to a future-proof concept

A shopping mall with several stories and hanging plants; copyright: Chill Shine...
Source: Chill Shine

CapitaMall Nuohemule stands as a new, comprehensive kind of contemporization: far beyond a simplistic mall refurbishment with superficial re-application of materials, it is about extracting the essence of a building and converting it into a new, adventurous, and future-proof concept that manages to withstand and challenge the strong competition of urban retail precincts with its unique offer.

A model for the fusion of commercial spaces and indoor gardens

The revitalization of an abandoned mall at Hohhot’s Nuohemule station in Inner Mongolia has successfully transformed a dark and barren seven-story concrete structure into a vibrant and diversified experience of plants, greenery, and water – an attraction that has emerged as a visitor magnet far beyond its local neighbourhood. Opening day generated a flow of over 100,000 visitors.

A level in a shopping mall with many plants; copyright: Chill Shine...
Source: Chill Shine
A shopping mall with several stories and hanging plants; copyright: Chill Shine...
Source: Chill Shine

To counteract the ‘winter blues’ induced by a harsh climate of long, arid seasons devoid of green and daylight, CapitaMall Nuohemule emerges as the first garden mall in Inner Mongolia. Lush, multi-level interior landscaping spreads skywards through a series of atria, reaching out into the horizontal circulation zones to provide a rare and enjoyable public green experience for the surrounding communities.

Challenging the often sterile atmosphere of conventional shopping malls, the retail centre was conceived as a green and natural indoor space. A spirited contemporary interpretation of the Hanging Gardens of Babylon, it incorporates horizontal gardening strategies across all retail floors to create social meeting and gathering spots with a fresh identity, interactive potential, and affective qualities.

The outlines of the existing atria were re-drawn into clear geometric shapes that vertically overlap, thus dissolving the rigidity and verticality of the space. Reconfigured edge zones, together with newly inserted connecting bridges, were converted into lush landscaped planters across all levels in an innovative approach to the positioning and functioning of commercial space.

A shopping mall with several stories and hanging plants; copyright: Chill Shine...
Source: Chill Shine

A building to constantly grow and change

Together with green ‘pocket-park’ type islands along the mall’s corridors, the planted spaces amount to a total of 2,000 m2, incorporating varieties such as stream landscapes, rock gardens, and rain forests, all respecting the commercial theme of their location. This optimized microclimate creates high ambient comfort through the synthesis of natural light and planting, while the atria assist in vertical distribution of oxygenated, moistened air that contributes to a pleasant interior climate. Air flow and temperature control are naturally instigated and enrich the standard mechanically induced climate control.

The central islands along the mall’s ground floor offer meandering trajectories offset from the main circulation: along elevated platforms, they combine water features and lush planting with an immersive environment that has become home to fish and ducks.

Evoking feelings of a brief tropical escape in visitors, these islands have developed into popular event spaces and social media hotspots for more than 100 events and counting. Regular performances and cultural shows foster community activity and encounters in a dense jungle of experiential nature within the heart of the city.

A big event room with games for kids in a shopping mall...
Source: Chill Shine

Looking upwards, horizontal bands of fashion retail, kids’ entertainment and education, sports facilities, and dining options extend across seven levels, like roots and branches of a tree. Spatial extensions and planar shifts generate oversized floorplate sizes for circulation, events, and gatherings.

On the fourth floor, an energetic public sports zone exposes the original building structure in its industrial style. Apart from that, various cultural and promotional events and performances have taken place. The contemporary basement, with its convivial food street theme, connects directly to the metro station.

In 2021, in its first year of operation, CapitaMall Nuohemule proved to be CapitaLand’s second most successful mall in Northern China, and led the Dianping ranking as Hohhot’s number one popular shopping and leisure destination.

Source: CLOU architects

related articles:

popular articles:

Thumbnail-Photo: Garage’s connected pop-up store in Toronto...
30.03.2022   #shop design #omnichannel

Garage’s connected pop-up store in Toronto

Digitally-enabled store for today’s hyperconnected consumers

Groupe Dynamite announces the opening of the first Garage pop-up store in Toronto. In order to thrive with today’s hyperconnected consumer, the space acts as a lab for a digitally-enabled store, while building on a brand vision that encourages ...

Thumbnail-Photo: Burberry launches Rodeo Drive takeover
22.02.2022   #shop design #design

Burberry launches Rodeo Drive takeover

Exterior façade references prints featured in the collections

On February 10th, Burberry unveiled an immersive Spring/Summer 2022 experience at its flagship store on Rodeo Drive, Beverly Hills. A celebration of the freedom of imagination, the transformational takeover creates a journey through spaces that are ...

Thumbnail-Photo: Zara presents its most advanced store concept in Madrid...
27.04.2022   #shop design #fashion

Zara presents its most advanced store concept in Madrid

The new store on Plaza de España is equipped with innovative technology such as the Pay&Go service, a fitting room reservation service and an automatic on-line return point

The new store on Plaza de España is equipped with innovative technology such as the Pay&Go service, which customers can use to purchase garments by scanning them with their mobile phones, a fitting room reservation service and an ...

Thumbnail-Photo: This is what shop design can look like: with a love for licorice...
10.01.2022   #brick and mortar retail #shop equipment

This is what shop design can look like: with a love for licorice

A look inside the store of Danish confectionery retailer LAKRIDS BY BÜLOW at Bikini Berlin.

The smell of licorice is in the air when you enter the first floor of Bikini Berlin. At first glance, it's hard to pinpoint the origin, but follow the scent and you'll find yourself at the doors of LAKRIDS BY BÜLOW. ...

Thumbnail-Photo: Blurring the boundaries between retail and gallery...
01.03.2022   #shopfitting #shop design

Blurring the boundaries between retail and gallery

Kanuk culture and legacy transported through retro futurist design to new SoHo store

Kanuk, a Canadian manufacturer of handcrafted winter coats since 1970, opened up its first international boutique in a historical 6-storey building on Greene Street in the heart of SoHo, far away from its original headquarters on Rachel Street in ...

Thumbnail-Photo: Combining culture, art, and science in a futuristic shopping environment...
12.03.2022   #shop design #fashion

Combining culture, art, and science in a futuristic shopping environment

Jefferey Hutchison and Associates designs Grand Hall for Shinsegae Daejeon Art & Science

Jefferey Hutchison and Associates (JHA), a renowned New York-based fashion retail design firm, recently completed the Men's and Women's Luxury Fashion, Beauty, and Jewelry floors within the new Shinsegae Daejeon Art & Science department ...

Thumbnail-Photo: Imaginaire – Everythings possible in this colorful paradise of games...
21.04.2022   #shop design #design

Imaginaire – Everything's possible in this colorful paradise of games

Store design by Perron in Saint-Bruno-de-Montarville, Canada

The spatial objective of L’Imaginaire of St-Bruno was to create an exhilarating and unique customer journey in the colors of the playful universe of the game store. This first branch in Montreal had to be representative of the effervescence of ...

Thumbnail-Photo: Benetton offers customers a new metaverse experience...
21.03.2022   #Tech in Retail #shop design

Benetton offers customers a new metaverse experience

With an experimental store design during Milan Fashing Week, Benetton introduced its new shop in the metaverse

United Colors of Benetton has transformed its Corso Vittorio Emanuele store for Milan Fashion Week, aligning it with the brand’s new shop in the metaverse, which opened at the same time with the same experiential look and feel.The term ...